dimecres, 30 de maig del 2012

BUSQUETS I PUNSET. Camuflatge

Quan apareixen al segle XVIII a Xina els primers testimonis documentals del joc del tangram, ja era un joc molt popular i conegut. Per tant no se sap amb certesa l'origen d'aquest joc, considerat a la Xina com un joc per a nens i dones. 

El tangram és un joc que combina creativitat i habilitat mental i geomètrica. El principi és molt bàsic: amb 5 triangles de diferents mides, un quadrant i un trapezi, quantes figures diferents es poden arribar a construir i sintetitzar? 



Com us podeu imaginar, les figures protagonistes del joc són els animals. Per això varem aprofitar aquesta idea: si abans havíem jugat amb altres trets característics i explícits dels animals com el seu pelatge o el cau que construeixen, ara tocava referir-se d'alguna manera a la seva forma, i el tangram permet fer-ho a través d'un exercici d'abstracció i síntesi.



La meitat dels hexàgons de papier maché són el suport per representar a través d'una composició basada en el tangram algun dels animals que varen treballar al principi a partir del seu pelatge o plomatge: girafes, tigres, serps, peixos, lloros, lleopards, zebres tornats reconstruir a partir del dibuix característic de la seva pell, pel o plomes i de figures geométriques.




L'altra meitat dels hexàgons van ser colorejats amb colors primaris: vermell, blau i groc. Aquests hexàgons serviran per composar estèticament el muntatge final. Però això ja és una altra història.
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari és important.