divendres, 1 d’abril del 2011

FREDERIC MISTRAL. Gigantografia.




Què fan aquests dos? Doncs encara que no ho sembli estan transferint, i al mateix temps ampliant, una imatge d'apenes 10 cm x 15 cm a tota una paret de quasi 2 metres d'alçada i pràcticament 4 metres d'amplada.

Hem començat a plantar els 9 dibuixos dels 9 murals de l'escola Frederic Mistral, i per això només ens calien quatres cosetes: un llapis, l'esbós del dibuix que voliem fer, un metre i una nyinyola... "Una nyi-què?" He dit una nyinyola. També es pot dir llinyola o tiralínies. "I què és això?" Ja sé que us moriu de ganes per saber-ho, així que ara us ho explico:

Imagineu-vos, com és el nostre cas, que heu de fer una línia recta de 4 metres a una paret. Heu vist mai una regla tan llarga? Segur que no. Però no passa res, per això serveix una nyinyola: només és un aparell que té un cordill molt llarg, i aquest cordill s'impregna de pigment blau. Un agafa un extrem del cordill, l'altre estira fins arribar als 4 metres, deixen ben tibant el cordill, i amb un simple pessic es marcarà una línia recta.


Això és el que estan fent els alumnes del Frederic Mistral en aquestes imatges. L'objectiu era quadricular la paret on aniran els murals per poder transferir més fàcil i exactament els dibuixos.


Perquè entengueu millor el procés: aquí teniu per exemple un esbós dels que s'han triat, i l'hem quadriculat:



Per transferir aquesta imatge i fer-la gegant al mateix temps, el recurs més habitual és la quadrícula: un cop quadriculada la paret i el dibuix, sabem on es poden posar tots els plànols, línies i punts.







El resultat de tot això són els dibuixos que serviran d'estructura als nostres murals. recordeu que els nostres murals anirien sobre la perspectiva i el trampalull. Digueu-me si no són ja efectistes aquestes dibuixos tan senzills... Bé, senzills només en aparença, perquè per arribar fins aquí ja en portem unes quantes setmanes.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari és important.