dimecres, 9 de maig del 2012

ST. JAUME. Plànols

El grup de 4rt d'ESO del centre St. Jaume de la FEP que participa a CONTRAMUR intervindrà a la Plaça del Vidre del barri de la Torrassa. I vam pensar que seria interessant plantejar el tema dels microrelats a partir de fotografies relacionades amb la mateixa plaça. Després, aquestes narracions s'exposaran de nou a la Plaça del Vidre. D'aquesta manera les històries personals que sorgeixin passaran a formar part d'un àmbit públic, constituint un acte d'autoafirmació. 



Per començar a plantejar el relat, el primer que vam fer va ser analitzar els diferents tipus de plànols a partir de fotografies de Duane Michals, un fotògraf nord-americà que fa petites narracions a partir d'imatges i que és un bon exemple per començar a analitzar el joc narratiu que sorgeix quan es seqüencien diferents tipus de plànols.




Després de mirar les fotografies de Duane Michals, els alumnes havien de fer-se retrats els uns als altres però amb la condició  d'utilitzar algun dels quatre tipus de plànols que havíem vist: plànol detall, primer pla, pla mig i pla americà. 


Posteriorment, i per deixar constància del que havien après, amb algunes d'aquestes imatges van fer plantilles (stencil) que van pintar a una de les parets de l'aula de plàstica.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari és important.