divendres, 8 de juny del 2012

BISBE BERENGUER. Veus

De bon matí ja feia calor. Però res no va aturar la jornada dedicada al Primer Acte de Reivindicació del Parque Azul (les sigles són A.R.P.A. I, i això del Parque Azul, si revisiteu el primer post del Bisbe Berenguer, recordareu que és el nom amb el que es coneix al barri la Plaça Camilo José Cela).

Les veus del veïns i veïnes de la plaça, representades a través dels seus poemes, cançons, refranys, frases, etc, i materialitzades gràcies al treball artístic dels alumnes, van omplir finalment la plaça: pancartes, cartells, post-its, globus, textos pintats, repartits, enganxats...fins i tot un cartell ambulant. També hem de dir que l'intens treball va ser possible gràcies a la participació voluntària d'altres persones (registre fotogràfic, penjar pancartes, etc.) i a la col·laboració dels mateixos veïns i veïnes.
             




Els alumnes van poder explicar de primera mà el projecte a totes les persones interessades, i van poder escoltar a peu de carrer els conflictes i problemes que hi ha al voltant de la Plaça Camilo José Cela.

S'ha demostrat que l'art contemporani i un grup de joves d'un institut públic també poden contribuir a la reivindicació d'un ús cívic, responsable i compromès de l'espai públic. I podria ser la llavor que permeti resoldre les dificultats focalitzades en aquesta plaça.


POSTDATA

I posats a reivindicar, no puc deixar passar una de les anècdotes més maques del dia. La Ismahan tenia plantejada com a acció artística repartir unes targes que semblaven de visita, però que convidaven a somriure. 

Una de les targes va caure en les mans d'una senyora; aquesta va deixar de caminar i es va tornar enrere per preguntar què era tot allò. Li vam explicar i aleshores la senyora es va presentar com a Chiquita Herrada, artista flamenca de l'Hospitalet que gràcies a les noves tecnologies havia ressorgit; i efectivament ara podem tornar a conèixer i apreciar:



Feu una ullada, i com hem dit, des d'aquí també voldríem reivindicar a la gran Chiquita Herrada. Tal i com ens va dir, "gracias a Internet, ahora tengo mi-espacio".
Ella es referia a myspace, però oi que la frase és fantàstica? 
Tots els nostres respectes per vostè, senyora Chiquita Herrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari és important.